دیپارتمنت اگرانومی

تاریخچه

دیپارتمنت اگرانومی در سال ۱۳۹۲ ﻫ.ش در چوکات پوهنځی زراعت مؤسسهٔ تحصیلات عالی فراه تأسیس گردیده است. هدف از ایجاد این دیپارتمنت آموزش و تربیت کادر متخصص جهت بهبود وضعیت زراعت در کشور می‌باشد.

مأموریت این دیپارتمنت در راستای تامین قسمتی از اهداف و آرمان‌های پوهنځی زراعت مؤسسهٔ تحصیلات عالی فراه عیار گردیده است. این دیپارتمنت همیشه در تلاش بوده است که خدماتی استندرد و با کیفیت  عالی تحصیلی را برای محصلان فراهم سازد و دانش روز و مهارت‌های مورد نیاز بازار کار را توسط استادان مسلکی و متخصص برای محصلان تدریس نماید. چنان‌که به نظر می‌رسد شمار قابل توجه از فارغان این دیپارتمنت بعد از فراغت در بازار کار، جذب کار شده است و یا مشغول فراگیری درجات تحصیلی بالا‌تر از دوره تحصیلی لیسانس می‌باشند. این دیپارتمنت تا اکنون به تعداد (۲۹۴) تن کادر مسلکی اعم از قشر ذکور و اناث فارغ و به جامعه تقدیم نموده است. اکنون در این دیپارتمنت به تعداد (۵۲) تن محصل مصروف تحصیل هستند. تعداد اعضای کادر علمی دیپارتمنت به (۷) تن استاد با درجۀ تحصیلی ماستر و لیسانس میرسد و یک تن استاد این دیپارتمنت مصروف تحصیل در مقاطع دوکتورا  در کشور ترکیه می‌باشد.

دیدگاه   

    دیپارتمنت اگرانومی مصمم است با ارائه تدریس، تحقیق معیاری، تربیه کادر های متخصص و آگاه و سایر خدمات مرتبط به رشتهٔ اگرانومی به حیث یک نهاد شناخته شده در سطح ملی و منطقوی باشد.

رسالت و مأموریت

 دیپارتمنت اگرانومی متعهد به ارائه خدمات استندرد علمی، تحقیقی، علمی در راستای ظرفیت سازی، تربیه کادر های علمی از طریق تدریس، تحقیق و ارائه خدمات مسلکی جهت انکشاف بخش مهمی از سکتور زراعت در سطح ملی و منطقوی است.

۱. ایجاد ارتباط، همکاری و تبادله معلومات با تمام نهادهای علمی داخلی و خارجی؛

۲. تحقیق در بخش تولید محصولات زراعتی؛

۳. ترویج نتایج تحقیقات علمی به دهاقین؛

۴. آماده سازی فرصت‌های تحقیقی و کارآموزی برای محصلان؛

۵. استفاده از دیدگاه‌های جهانی برای رسیدگی به مسائل زراعت محلی و منطقوی.

ارزش‌های کلیدی

دیپارتمنت اگرانومی براساس ارزش‌های اسلامی و اصول اکادمیک؛ خود را ملزم به رعایت موارد ذیل می‌داند:

احترام به مقدسات دینی و کرامت انسانی، تخصص‌گرایی و شایسته سالاری، ابتکار و نوآوری در فعالیت‌های آموزشی و تحقیقاتی، تعهد و مسئولیت پذیری در قبال کشور، جامعه و محیط زیست، ارتقاء سطح کمی و کیفی محصولات زراعتی و توسعهٔ پایدار زراعت کشور.

اهداف و مقاصد

۱. تربیت متخصصین و کارشناسان در بخش تولید محصولات زراعتی؛

۲. تقویهٔ مؤسسات زراعتی بر اساس دانش علمی و مسلکی؛

۳. کسب دانش مسلکی و مهارت‌های لازم جهت بردن ظرفیت‌های تولیدی نباتات مزروعی و ارزش های اقتصادی آن‌ها؛

۴. انجام پروژه‌های تحقیقاتی جهت بهبود، اصلاح و تولید بهتر محصولات نباتات مزروعی؛

۵. رفع کمبود مواد غذایی که از معضلات فعلی اکثریت کشورهای جهان و آفعانستان می‌باشد؛

۶. استفاده از تکنالوژی‌های عصری زراعتی جهت تبدیل نمودن زراعت عنعنوی به زراعت عصری؛

۷. تقویهٔ سیستم‌های زراعت پایدار جهت مبارزه با گرسنگی از طریق توزیع عادلانه غذا و بهبود بخشیدن امنیت غذایی.