کتابخانه عمومی موسسه تحصیلات عالی فراه

مقدمه

از آن جایی که تحقیقات علمی رسالت پوهنتون است و کتاب­خانه ابزار تحقیق؛ هیچ پوهنتونی بدون داشتن کتاب­خانۀ انکشاف­یافته و غنی نمی­تواند به رسالتش جامۀ عمل بپوشاند. کتاب­خانۀ مرکزی مؤسسه تحصیلات عالی فراه نیز از این قاعده مستثنا نمی­باشد کتاب­خانه را می­توان پیشانی فرهنگ و مرکز دانش و معرفت دانست. داشتن دانش­مندِ خوب، استادِ خوب، محصل خوب، شاعرِ خوب و هنرمندِ خوب، جامعۀ آگاه و دانا در گرو داشتن کتاب­خوانِ خوب و کتاب­خانۀ خوب است، لذا کسانی که دارای مدارج بالای علمی و فرهنگی و اجتماعی و هنری هستند در ابتدا کتاب­خوان بودند. ارتقای دانش و آگاهی رابطۀ مستقیم با نشر کتاب و انکشاف کتاب­خانه دارد و بسیاری از بزه­کاران به واسطۀ جهل و نادانی یا ورود در محیط فاسد دچار مشکل شده­اند.

کتابخانه در سال ۱۳۹۲ هـ ش شامل این نهاد گردیده و در سال ۱۳۹۷هـ ش به مبلغ(۱۲۰۰۰۰۰۰) افغانی یک ساختمان برای آن از بودیجه دولت افغانستان تاسیس گردید است.

کتاب های موجود در کتابخانه از نهاد های مستقیم و غیر مستقیم و از محصلین جمع آوری گردیده است، که در حال حاضر به تعداد(۵۷۷۵) جلد کتاب موجود می باشد.

مأموریت:

کتاب­خانۀ مؤسسه تحصیلات عالی فراه با آماده­کردن تمام معیارهای جهانی برای تربیۀ نسلی کتاب­خوان تلاش می­نماید.

دیدگاه:

کتاب­خانۀ موسسه تحصیلات عالی فراه می­خواهد با ارایۀ خدمات معیاری و در اختیارداشتن منابع دست اول و بروز در بین تمام کتاب­خانه­های سطح ولایت فراه جای­گاهی برتر را از آن خود سازد.

اهداف و رسالت کتاب‌خانه

اهداف این طرزالعمل را موارد زیر تشکیل می‌دهند:

1. تهیۀ هدف­مند کتاب و منابع مطابق نیازمندی‌های موسسه تحصیلات عالی فراه؛
  2. تنظیم امور کتاب­داری؛
  3. استفادۀ مؤثر از منابع کتاب‌خانه­ها؛
  4. شناسایی و فراهم­آوری منابع و اطلاعات مورد نیاز استفاده‌کننده­گان؛
  5. گردآوری، حفاظت و حراست اسناد و مدارک با ارزش.

آمار کتابهای موجود در کتابخانه

در مجموع ( ۵۷۷۵ ) جلد کتاب در کتابخانه عمومی موجود می­باشد. ارقام قرار ذیل است.

شماره بخش تعداد به اساس جلد
1 ادبیات دری ۵۱۰
2 ادبیات پشتو ۴۸۰
3 طب ۱۲۳۴