د ښوونې او روزنې پوهنځي اته ګونو څانګو خپلې علمي ـ څیړنیزې جریدې د یو لړ مراسمو په ترڅ کې پرانیستې

farau_admin
Sun, May 12 2024 2:17 PM
Farau

د دوشنبې ورځ او ۱۷/ ۲/ ۱۴۰۳ نېټه د ښوونې او روزنې پوهنځي (۷) څانګو خپل دیوالي جریدې په مختلفو نومونو او منځپانګو سره پرانیستې. پدې پرانیست غونډه کې د فراه لوړو زده کړو مؤسسې رئیس ښاغلي مولوي سمیع الله (حقاني) او د علمي او محصلانو چارو مرستيال ښاغلي پوهنیار عبدالبصیر (رحماني) هم ګډون درلود. ښاغلي حقاني صاحب دا چاره د اسلامي او علمي معلوماتو د خپرولو لپاره یو نیک ګام وباله او د نورو پوهنځیو له ریاستونو څخه یې هم وغوښتل چې ورته کړنه تر سره کړي. د پښتو ژبې او ادبياتو څانګې نه پرته، چې مخکې یې خپل دیوالي جریده د (ویښتابه) تر نامه لاندې فعاله کړي وه، نورو څانګو خپل د علمي رشتې اړوند دیوالي جریدو لپاره تاریخي سیر ته په کتو سره علمي نومونه غوره کړي دي. لکه د انګلیسي ژبي او ادبياتو څانګې د (سيدجمال الدين افغان), د دری څانګې (انسانم آرزوست), دفزیک څانګې د (ابن هیثم)، د اسلامي علومو او فرهنګ څانګې د(المصباح) د بیولوژي څانګې (ابن سینا)، د کیمیا څانګې د (جابر ابن حیان) او ریاضي څانګې(رياضیات) په نامه سره نومولې دي. د پرانیست غونډې په پاې کې د ښوونې او روزنې پوهنځي رئیس ښاغلي پوهنیار محمد (یزدان پرست) د ټولو څانګو د آمرینو، استادانو او محصلینو څخه مننه وکړه او ویې ویل: چې جریده د فکر او نظر د بيانولو لپاره ښه او مناسبه لاره ده. همدارنګه د پوهنځي محصلینو او استادانو دا هوډ وکړ، چې  یادې جریدې به فعاله وساتي.
یاد مراسم د خیر دعا په لوستلو سره پای ته ورسیدل.

د نشراتو مدیریت

Latest news

Sat, Jul 20 2024 8:37 AM

Auspicious News for the Esteemed, Scholarly, and Culturally-Inclined People of Farah Province!

The Farah Institute of Higher Education has, throughout the history of higher education in Afghanistan, competed with state and private universities and higher education institutions,. . .

Tue, Mar 12 2024 4:26 AM

Farah Institute of Higher Education distributed its justice and fairness brochure

Farah Institute of Higher Education distributed its justice and Fairness brochure to students, administrative staffs and teachers of this Institute. Knowledge of justice and fairness. . .

Tue, Mar 12 2024 4:16 AM

Farah Institute of Higher Education presented its strategic plan

Today on 1st of Ramadan 1445 Farah Institute of Higher Education presented its (1402 - 1407) strategic plan which was confirmed by the Ministry of Higher Education to leadership board,. . .

BACK TO NEWS