پالیسی عامه
معرفي دیپارتمنت پالیسي عامه
پالیسي عامه عبارت از تصامیم حکومت در جهت تأمین اهداف و مقاصد مشخص است .پالیسي عامه یک رشته نوظهور است که بعد ازجنگ جهاني دوم درامریکا شمالي واروپا به وجودآمده وهدف این رشته مطالعه روابط موجود بین حکومت ومردم میباشد. افزایش مشکلات درکشورهای مختلف و توسعه بخش عامه افزایش علاقه مندی محقیقین درپوهنتون ها برای مطالعه پالیسي ها سبب شد تا پالیسي عامه به حیث یک رشته نو مهم شناخته شود.
ازدهه گذشته رول ونقش های حکومت ها تغییرقابل ملاحظه نموده، پالیسي سازی و پلانگذاری اهمیت خاصي راپیدانموده است.درعین زمان پالیسي سازی یک پروسه پیچیده ومغلق میباشد، ارگان های مختلف دولتي درپروسه پالیسي رول های متفاوتي را بازې میکند، درعین زمان جامعه ومردم هم میخواهند درپروسه پالیسي سازی شریک باشند.جهاني شدن وکمبود منابع مالي سبب پچیده تر شدن پالیسي سازی شده است.در این نوع وضعیت پیچیده ضرورت ایجادپالیسي های خوب عامه افزایش پیدامیکند.
در افغانستان دیپارتمنت پالیسي عامه در چوکات پوهنحي اداره و پالیسي عامه برای نخستین بار در سال) ۱۳۹۰ ه.ش( در پوهنتون کابل، پوهنتون ننگرهار، پوهنتون بلخ تأسیس شده، در مرحله بعدی این دیپارتمنت در تشکیل پوهنحي اداره و پالیسي عامه در پوهنتون هرات ایجاد شد. در سال )۱۴۰۲ ه .ش( همزمان با ایجاد پوهنحي اداره و پالیسي عامه در مؤسسه تحصیلات عالي فراه دیپارتمنت پالیسي عامه در مؤسسه تحصیلات عالي فراه نیز ایجاد شد.
دیدگاه
دیپارتمنت پالیسی عامه پوهنځی مؤسسه عالی فراه در نظر دارد تا جایگاه خود را به عنوان کانون علمی برتر در سطح ملی برای تحقق حکومت داری خوب؛ ساخت پالیسی های جامع و موثر؛ توسعه اداره سالم، کارآ و عاری از فساد برجسته سازد.
ماموریت:
دیپارتمنت پالیسی عامه پوهنځی اداره و پالیسی عامه مؤسسه تحصیلات عالی ماموریت دارد، تا از طریق تدریس معیاری ،انجام تحقیقات علمی، نوآوری و استفاده از تکنالوژی مدرن کادر متعهد، متخصص و خلاق را در عرصه پالیسی سازی، توسعه اداره و حکومتداری خوب در سطح کشور، با رعایت ارزش های اسلامی، اصول و قوانین نافذه کشور و اخلاق مسلکی و علمی مطابق به تقاضا و نیازهای روز تربیه و پرورش دهد.
اهداف:
- تحلیل و حل مسائل اجتماعی
- تحقیق و نوآوری در پالیسی ها عامه
- ارتقای مدیریت منابع عامه
- تقویت ظرفیتهای دولتی و حکومتی
- تقویت پالیسی های عدالت و برابری اجتماعی
- توسعه پالیسی اقتصادی و اجتماعی
- تربیه کادر مسلکی و آموزش دیده برای پالیسی ها در ادارات عامه
ارزشها:
- پابندی و تعهد به معتقدات اسلامی و ارزش های ملی؛
- موثریت و مثمریت در ارایه خدمات، طرح برنامه ها و پالیسی ها؛
- مشارکت و تعاون در امور پالیسی سازی؛
- تلاش، خلاقیت و ابتکار در ایجاد پالیسی های عامه؛
- تعهد، صداقت، امانتداری و آزادی اکادمیک در امور اجتماعی و حکومتی.