دیپارتمنت فقه و قانون

معرفی

دیپارتمنت فقه و قانون دیپارتمنت فعال در چهارچوب پوهنځی شرعیات مؤسسۀ تحصیلات عالی فراه بوده و این دیپارتمنت درسال (۱۴۴۴هـ. ق) همراه با دیپارتمنت تعلیمات اسلامی در تشکیل پوهنځی شرعیات مؤسسۀ تحصیلات عالی فراه ایجاد شد.

در این دیپارتمنت شش تن استاد با سویۀ لیسانس مقرر گردیده اند و اکنون این اساتید بر حال در این دیپارتمنت مشغول تدریس هستند. دیپارتمنت فقه وقانون فعلاً بالاتر از نود (۹۰) محصل صنف اول و دوم دارد.

از آن جایی که پوهنځی شرعیات نو تأسیس بوده؛ تا به اکنون دورۀ فارغ التحصیلی نداشته، این دیپارتمنت دارای اهداف واضح وشفاف در پرتو زنده کردن روحیه اسلامی، در جامعه اسلامی و افغانی طبق ضرورت­های ملی امروزی بوده و برای تحقق این هدف کریکولم و نصاب درسی خویش را پیش می­برد. تا در راستایی مضامین فقهی، اصولی وحقوقی زیر بنای ساختار ارگان­های عدلی و قضایی مربیان واقعی را به جامعه علم دوست این مرز و بوم  تقدیم نماید.

دیدگاه دیپارتمنت فقه و قانون

تربیه کادرهای متخصص و پویا در بخش های عدلی، قضائی و جزائی و بلند بردن سطح دانائی و تحصیلی کادرهای علوم دینی، عدلی و قضائی و تقدیم متخصصین آگاه و متعهد به ارزش های دینی و اصول اسلامی به جامعه افغانی.

ماموریت دیپارتمنت فقه و قانون

تدریس و تربیه متخصصین علوم دینی، شرعی، عدلی وقضائی، ارتقاء ظرفیت کادرهای علوم دینی ،قضائی و عدلی و تقدیم آنان به جامعه جهت همکاری در حل قضایای دینی، شرعی و اجتماعی مردم

اهداف دیپارتمنت فقه وقانون

1. آموزش وپرورش کادرهای علمی ورزیده در زمینه علوم فقهی وحقوقی برای نهادهای تحصیلی وتعلیمی کشور.
  2. آموزش وپرورش متخصصین متعهد در حوزه فقه وقانون.
  3. آموزش و پرورش مشاوران مسلکی علوم شرعی و حقوقی برای نهادهای اجرایی منجمله وزارت عدلیه کشور.
  4.  راه حل­ های فقهی وحقوقی منظبط و منطبق با نیازهای جامعه در زمینه فقه و قانون.
  5. پاسخگویی به چالش­ ها، نیازها وپرسش­ های اساسی مطرح در حوزه فقه و قانون.
  6. به ­منظور کار در دستگاه عدلی وقضائی وپیش­ برد دوسیه ­های مختلف جزائی، مدنی، فامیلی وتجارتی.