دیپارتمنت پشتو

تاریخچه

دیپارتمنت پشتو فعالیت خود را در سال (۱۳۹۲ ) در چهارچوب پوهنځی تعلیم و تربیه مؤسسه­ی تحصیلات عالی ­فراه آغاز نمود . در حال حاضر ­( ۶ ) عضو در هفت دوره ( ۲۲۰ ) نفر فارغ التحصیل و در بخش­های دولتی و خصوصی استخدام شده­اند . و نقش بسیار مهمی در پیشرفت جامعه داشته است .  فعلاً­​ (۵۰) دانش آموز ­مشغول درس ­هستند .

زبان و ادبیات پشتو د ربخش های مختلف از قبیل، آواشناسی، گرامر، نحو، متون زبان و تاریخ ادبیات پشتو مهم ترین و مدرن ترین آموزش را ­به ­دانش آموزان خود ارائه می­دهد و تحقیقات ، ترجمه ، فولکلور، اشعار و قافیه ها تا حدی اطلاعات خوب و منظمی را ارائه می­دهند .

محصلین ­دیپارتمنت پشتو با تحقیق و تحقیق آشنا هستند انواع ، فنون و روش ها را به شاگردانش ­آموزش می دهد و اصول ترجمه را می شناسد و به عنوان معلم ، مترجم و محقق حرفه­ای به جامعه ارائه می­دهد که در این زمینه بسیار مؤفق بوده است .

     دیپارتمنت پشتو تلاش کرده است برای یادگیری ­زبان پشتو با شعر برای افزایش آگاهی و جلوگیری از تخریب فولکلور پشتو ، به دانش آموزان وظیفه داده شد تا ­فولکلور مناطق مختلف افغانستان را جمع آوری کرده و از تخریب آن جلوگیری کنند .

 

اهداف

1. تربیت دانش­آموزان با روحیه اسلامی، ملی و میهنی؛

2. تربیت دانش آموزان با روحیه تربیتی که در حال حاضر و آینده در جامعه افغانستان سهم فعال و مؤثر در عرصه های علمی، فنی، فرهنگی و همه عرصه های کاری و زندگی داشته باشند؛

3. ارتقای سطح علمی و فکری دانشجویان در رشته زبان شناسی و ادبیات؛

4. آشنایی دانش­آموزان با تکنالوژی روز و معاصر؛

5. آموزش کارشناسان فنی، حرفه­ای و اداری در زمینه زبان­شناسی؛

6. بهبود مهارت های نوشتاری و گفتاری دانش آموزان؛

7. آموزش متون کهن، کلاسیک، معاصر (نظم-نثر) و ادبیات زبان پشتو؛

8. تربیت معلمان حرفه ای در تمام جنبه ها برای آموزش زبان پشتو؛

9. آشنایی دانشجویان با روش­های تدریس و کاربردهای عملی آنها؛

 

      دیدگاه

دیپارتمنت زبان و ادبیات پشتو معلمان مسلکی و متخصص را برای مکاتب کشور تربیت می­کند که یک دیپاتمنت معتبر ملی در زمینه تدریس و تحقیق زبان و ادبیات پشتو خواهد بود.

 

ماموریت

دیپارتمنت پشتو می­کوشد تا محیط پیشرفته­ای را برای یادگیری و تدریس، تمرین و تحقیق فراهم کند که مجهز به تکنالوژی پیشرفته و مدرن باشد. برای رسیدن به اهداف خود ایجاب می­کند؛ به طوری که تمامی امکانات برای انجام امور روزمره و تحصیل دانش­آموزان برای اعضای علمی، آموزشی و اداری مهیا باشد. مرکز آموزشی و پژوهشی باشد که دارای امکانات مؤسسه از قبیل: فناوری اطلاعات ، کتابخانه و سایر امکانات تحقیقاتی می­باشد که رسالت اولیه و اساسی این بخش را تشکیل می­دهد.

 

ارزش ها

دیپارتمنت پشتو حامی جدی رعایت سنت های اسلامی و ملی است و مسئوول و متعهد به اجرای قوانین امارت اسلامی با روحیه ملی و اسلامی است که تمام ارزش های ذیل را کاملاً رعایت می­کند.

  • احترام به نهادهای اسلامی؛
  • احترام به قوانین؛
  • احساس مسئولیت؛
  • احترام به آداب و رسوم ملی؛
  • ارزش­های اخلاقی؛
  • عشق به شغل و حرفه؛
  • از تبعیض بپرهیزید؛
  • داشتن روابط خوب بین معلمان و دانش­آموزان؛

 

وظایف و اختیارات دیپارتمنت‌ها

هر دیپارتمنت دارای وظایف و اختیارات زیر است:

۱مدیریت فعالیت‌های آموزشی: نظارت بر برنامه‌های آموزشی، کارآموزی‌ها، پروژه‌ها، پایان‌نامه‌ها (مونوگراف‌ها، پروژه‌های دیپلم، سمینارها و رساله‌ها) و همچنین کنفرانس‌های دانشجویی.

۲ترویج فعالیت‌های علمی و تحقیقاتی: تسهیل، سازمان‌دهی و ارایه خدمات علمی.

۳توسعه و نظارت بر برنامه‌ها و پلان‌های آموزشی: طراحی و نظارت بر سرفصل‌های درسی برای اطمینان از کیفیت آموزش.

۴ارتقای دانش و معیارهای تحصیلی: ایجاد فرصت‌هایی برای بهبود دانش و صلاحیت‌های تحصیلی.

۵معرفی کاندیداها برای بورس‌های تحصیلی: شناسایی و معرفی کاندیداهای شایسته برای بورس‌های تحصیلی، برنامه‌های آموزشی و گردهمایی‌های علمی و تحقیقاتی دیپارتمنت.

۶ارزیابی آثار محول شده: ارزیابی آثار محول شده به اعضای کادر علمی و دیگر ذینفعان مرتبط.

۷تشخیص نیازهای علمی و تحقیقاتی: شناسایی نیازهای علمی و تحقیقاتی در زمینه‌های مربوطه و توسعه برنامه‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت.

۸استخدام و ترفیعات علمی: پیشنهاد استخدام در پست‌های کادری، ترفیع‌های علمی، تأیید رده‌های علمی و پیشنهادات برای انتصابات و برکناری‌ها.